Rialto Bridge, Venice Italy

Matera in Italië, een stad die diep geworteld is in de geschiedenis van Italië, is een unieke bestemming die een balans vindt tussen het bewaren van zijn oude erfgoed en het omarmen van moderne invloeden. Gelegen in het zuiden van Italië, heeft Matera zijn stempel gedrukt op de wereld met zijn grotwoningen, charmante straten en bloeiende cultuur. Laten we samen verkennen wat Matera tot zo’n bijzondere plek maakt.

brown concrete house

De betovering van de sassi

Het hart van Matera wordt gevormd door de Sassi, de eeuwenoude grotwoningen die in de heuvels zijn uitgehouwen. Deze architecturale wonderen, die teruggaan tot de prehistorie, geven Matera zijn unieke karakter en hebben het op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Wandel door de smalle steegjes, ontdek verborgen plekjes en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van de Sassi. Terwijl Matera trots is op zijn historische wortels, heeft het ook een opmerkelijke transformatie doorgemaakt. De stad heeft zich ontwikkeld tot een moderne hub van kunst, cultuur en innovatie. Traditionele ambachten en moderne kunstenaars komen samen om een unieke atmosfeer te creëren die zowel oude als nieuwe invloeden omarmt.

Gastronomisch genot en panoramische pracht

De Italiaanse keuken is wereldberoemd en in Matera kun je ervan genieten op zijn best. De lokale culinaire scene omvat traditionele gerechten bereid met verse, regionale ingrediënten. Van ambachtelijke pasta tot heerlijke olijfolie en smaakvolle kazen, de culinaire ontdekkingen in Matera zullen je smaakpapillen verwennen. Matera is gezegend met een adembenemend landschap. De stad is gebouwd op de rand van een ravijn, wat resulteert in indrukwekkende panoramische uitzichten over de omliggende vallei. Vooral bij zonsondergang krijgt Matera een magische gloed die perfect is voor het vastleggen van onvergetelijke momenten. Matera heeft als decor gediend voor talloze films, waaronder beroemde titels zoals “The Passion of the Christ” en “Wonder Woman.” Wanneer je door de straten van Matera wandelt, zul je begrijpen waarom deze betoverende setting filmmakers van over de hele wereld heeft aangetrokken.

Door Redactie